Asfaltbaserede gulve

Fugefrie gulve af støbeasfalt bruges især, hvor der stilles krav til hygiejne, slidstyrke, gangvenlighed eller kemiske belastninger.

Om asfaltbaserede gulve

Støbeasfalt fremstilles af mineralske fyldstoffer som grus og kalk med asfaltbitumen som bindemiddel. Det lægges ved en temperatur på 200-250 °C på et damptrykudligningslag af alufolie.

Støbeasfalt er godkendt som klasse G-gulvbelægning og kan lægges på forskellige underlag, fx beton, cementstabiliseret grus og asfaltbærelag. Det har en meget høj vanddampmodstand og kan derfor bruges på fugtigt underlag, herunder nyudstøbt beton.

Da blandingens sammensætning kan varieres afhængigt af formålet, bør du inden du vælger indhente specifikke oplysninger hos leverandøren. Støbeasfalt bruges som færdigt gulv eller som undergulv for en anden gulvbelægning.

Gulvbelægning af støbeasfalt udlægges i ca. 25 mm tykkelse og giver en fugefri tæt overflade med gode fysiske, kemiske og mekaniske egenskaber. Mindre ujævnheder i underlaget udfyldes ved udlægningen. Belægningen kan udføres i sort eller rødbrun farve, med glat eller ru overflade og med forskellige former for overfladestruktur og friktionsegenskaber.

Rengøring

Sådan forebygger du snavs
For at reducere behovet for rengøring kan du lave gode indgangspartier, hvor en kombination af skraberiste og smudsmåtter fjerner smuds udefra. Måttearrangementer skal være så store, at man går mindst 4-5 skridt på dem.

Du kan også lave måttearrangementer ud for værksteder, kantiner og lign., hvor der kommer smuds, som kan være svært at fjerne fra asfaltgulvet.

Polishbehandling
Du skal polishbehandle asfaltgulvet, inden du tager det i brug. Behandlingen beskytter overfladen, så du undgår afsmitning, giver gulvet glans og gør belægningen mere rengøringsvenlig.

Inden du polishbehandler, skal du grundrense overfladen efter leverandørens forskrifter.

Løbende rengøring
Fej gulvet, tørmop, eller støvsug med børstemundstykke med bløde børster, så du ikke ridser overfladen. Vask evt. bagefter med lunkent vand tilsat universalrengøringsmiddel.

Grundrengøring
Når den løbende rengøring ikke længere giver et godt resultat, skal du fjerne den beskyttelsesfilm, der er påført ved den løbende rengøring.

Det gør du med grundrengøring: Vask med vand tilsat grundrengøringsmiddel. Vask derefter gulvet med rent, lunkent vand. Når gulvet er helt tørt, vasker du det igen med vand tilsat universalrengøringsmiddel. Påfør en beskyttelsesfilm ved at behandle 1 eller 2 gange med emulsionsvoks.

Loading...
Scroll til top af siden